3R CONGRÉS DE LA PROFESSIÓ MÈDICA DE CATALUNYA

Participació

La tercera edició del Congrés de la Professió Mèdica de Catalunya presenta una gran novetat respecte els dos anteriors congressos: l'apertura de la participació a tota la col·legiació catalana. En les passades edicions, només els delegats que assistien presencialment al congrés podien intervenir en el debat final de les ponències.

En aquest 3r Congrés de la Professió Mèdica de Catalunya, tots els metges i metgesses col·legiats catalans poden formar part del debat de les ponències de forma virtual: només cal donar-se d'alta en l'espai Intranet i escollir els temes sobre els que es vulgui fer aportacions o comentaris.
Per raons logístiques, el dia del Congrés assistiran de forma presencial els anomenats delegats, que són una representació del col·lectiu mèdic català. En total, seran 1.000 metges i metgesses que consensuaran i debatran els documents finals de les ponències, tot contemplant les aportacions de la resta de la col·legiació, així con la Declaració de Girona.

Participació de tota la col·legiació

La participació de tota la col·legiació catalana és bàsica per poder enriquir el debat de les quatre ponències que han elaborat els Grups Redactors. Des del 31 de maig fins el 10 de setembre els textos han estat publicats a la Intranet a disposició de tots els metges i metgesses, que han pogut fer comentaris i votar les qüestions plantejades pels grups redactors. Els grups redactors incorporaran les aportacions, si s’escau, als documents que es presentaran el dia del congrés.

Com participar

 

Participació dels delegats

El dia del Congrés assistiran de forma presencial 1.000 metges i metgesses en representació de tota la col·legiació de Catalunya. Són els delegats del Congrés, que s'encarregaran de consensuar els textos definitius de les quatre ponències i la Declaració de Girona. Els delegats es divideixen en dos grups: delegats nats i delegats per sorteig.

Pel que fa als delegats nats són els integrants dels Grups Redactors de les ponències del Congrés, els membres de les Juntes de Govern dels quatre col·legis de Metges de Catalunya i els membres de les Comissions de Deontologia de les quatre corporacions. El Comitè Organitzador pot designar com a delegat nat qualsevol altre metge que tingui representativitat equivalent als càrrecs i entitats mencionades o que tingui una trajectòria professional acadèmica relacionada directament amb el contingut de les ponències. Es preveu que assisteixin 200 delegats nats.

Per determinar els delegats per sorteig, s’escollirà un número entre l’1 i el 50 (ambdós inclosos) i aquest número determinarà l’ordre en el llistat de col·legiats a partir del qual s’inicia la designació de delegats. El sorteig es va celebrar de forma simultània en els quatre col·legis el dia 27 d'abril de 2016. Al Congrés hi assistiran 800 delegats per sorteig.

 

Quines funcions tenen els delegats?

Els delegats debatran les quatre ponències en sessions paral·leles el dia del Congrés, tot i que abans hauran d'escollir per ordre de preferència la ponència a la que volen assistir. En funció de les places disponibles i l'ordre de preferències, s'assignaran els delegats en els quatre espais, respectant en la mesura del possible les seves preferències. Els delegats votaran les preguntes que es plantegin durant el debat de la ponència a la que assisteixin, així com la proposta de la Declaració de Girona a la sessió plenària.
Els delegats, com la resta de la col·legiació, podran fer les esmenes i aportacions a les propostes de ponències, disponibles a partir del 31 de maig en l'espai Intranet.