3R CONGRÉS DE LA PROFESSIÓ MÈDICA DE CATALUNYA

Presentació

Girona acull el 3r Congrés de la Professió Mèdica de Catalunya (CPMC), el punt de trobada dels metges i metgesses catalans per posar de relleu els temes que preocupen al col·lectiu, proposar solucions i traçar el camí del professional del futur. Aquest Congrés, que arriba vuit anys després del darrer, es planteja en un moment difícil pel sistema sanitari, que veu com perilla la seva sostenibilitat a causa de la manca de recursos.

Durant la jornada es tractaran aspectes clau, com ara el professionalisme en temps de crisi; l’ètica i la qualitat assistencial; el model sanitari orientat al pacient; les perspectives econòmiques i de mercat de treball; el rol dels col·legiats en un marc sanitari canviant; o el nou contracte social. L’objectiu final del 3r Congrés de la Professió Mèdica de Catalunya, impulsat pel Consell de Col·legis de Metges de Catalunya i en col·laboració amb els quatre col·legis professionals catalans, no és altre que promoure la cohesió de la professió i reposicionar-la al nivell que es mereix.

El Congrés s’articula al voltant de quatre ponències, integrades per dos coordinadors i entre 15 i 20 redactors dels quatre col·legis. Els temes de les ponències d’aquesta edició del Congrés són:

Ponència 1: Lideratge i participació.
Ponència 2: Noves realitats, nou professionalisme.
Ponència 3: La formació del metge de futur. Instruments de garantia.
Ponència 4: Actualització del Codi de Deontologia. 

Des del 31 de maig fins el 10 de setembre els textos han estat publicats a la Intranet a disposició de tots els metges i metgesses, que han pogut fer comentaris i votar les qüestions plantejades pels grups redactors. Els grups redactors incorporaran les aportacions, si s’escau, als documents que es presentaran el dia del congrés.

El Comitè Organitzador del Congrés està format per:

 • President
  Dr. Jaume Padrós
 • Vicepresidents
  Dr. Fernando Vizcarro
  Dr. Ramon Mur
  Dr. Josep Vilaplana
 • Coordinador General
  Dr. Jaume Sellarès
 • Coordinador de Ponències
  Dr. Albert Ledesma

Podeu consultar el Reglament del 3r Congrés de la Professió Mèdica de Catalunya aquí.

El I Congrés de la Professió Mèdica de Catalunya, celebrat l’any 2004 a Sitges, es va centrar en la recerca de noves vies de millora de la qualitat professional i el paper del metge al segle XXI. II Congrés va tenir lloc l’any 2008 a Tarragona i va tractar, entre d’altres, l’ètica de la política d’incentius als metges.